Animalsk, som angår, stammer fra eller tilhører dyreverdenen (jf. vegetabilsk).

Animalsk protein, protein i matvarer fra dyreriket. Omfatter protein i kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Animalske proteiner har gjennomgående høyere ernæringsmessig kvalitet enn vegetabilske proteiner.

Animalsk fett, fett i matvarer fra dyreriket. Fett fra landdyr inneholder vanligvis mellom 30 og 50 present mettede fettsyrer, og tilsvarende mengde enumettet fett. Fett fra fisk og marine dyr inneholder vanligvis mellom 20 og 30 present mettet fett og mellom 20 og 50 present enumettet fett, og er unikt i å inneholde mellom 15 og 40 present omega-3-fettsyrer, hvorav en stor andel er de langkjedede og spesielt gunstige fettsyrene DHA og EPA.

Foreslå endring

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.