Felleskatalogen

Felleskatalogen er den farmasøytiske industriens oversikt over legemidler. Den ble utgitt i bokform til 2018. Siden da er Felleskatalogen bare på nett.

Av .
Lisens: CC BY SA 2.0

Felleskatalogen er en oversikt over alle legemidler markedsført i Norge. Den er fritt tilgjengelig på nett.

For helsepersonell

I Felleskatalogen finnes norske omtaler av hvert enkelt produkt (produktmonografier) som har markedsføringstillatelse i Norge. Dette sikrer lett tilgjengelig legemiddelinformasjon til helsepersonell og pasienter. Produktmonografiene er utarbeidet av produsenten og inneholder opplysninger om kjemiske og farmakologiske egenskaper, bruksområder, bivirkninger, pakningsstørrelser, priser og utleveringsbestemmelser for hvert enkelt preparat. Det er verktøy for blant annet kontroll av legemiddelinteraksjoner og varsling om legemiddelmangel.

For pasienter

For pasienter finnes pakningsvedlegget som følger med legemidlet tilgjengelig på nettstedet. Det finnes også demonstrasjonsvideoer som viser korrekt bruk av mange typer medisinsk utstyr som blant annet astmainhalatorer og insulinpenner. Pakningsvedlegg kan også bli opplest på norsk ved hjelp av en elektronisk stemme.

Utgiver

Felleskatalogen utgis av Felleskatalogen AS, et selskap tilknyttet Legemiddelindustrien (LMI), bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Felleskatalogen ble utgitt i bokform siste gang i 2018.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg