Felleskatalogen er en oversikt over alle legemidler markedsført i Norge. Den er fritt tilgjengelig på nett.

I Felleskatalogen finnes norske omtaler av hvert enkelt produkt (produktmonografier) som har markedsføringstillatelse i Norge. Dette sikrer lett tilgjengelig legemiddelinformasjon til helsepersonell og pasienter. Produktmonografiene er utarbeidet av produsenten og inneholder opplysninger om kjemiske og farmakologiske egenskaper, bruksområder, bivirkninger, pakningsstørrelser, priser og utleveringsbestemmelser for hvert enkelt preparat. Det er verktøy for blant annet kontroll av legemiddelinteraksjoner og varsling om legemiddelmangel.

For pasienter finnes pakningsvedlegget som følger med legemidlet tilgjengelig på nettstedet. Det finnes også demonstrasjonsvideoer som viser korrekt bruk av mange typer medisinsk utstyr som blant annet astmainhalatorer og insulinpenner. Pakningsvedlegg kan også bli opplest på norsk ved hjelp av en elektronisk stemme.

Felleskatalogen utgis av Felleskatalogen AS, et selskap tilknyttet Legemiddelindustrien (LMI), bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Felleskatalogen ble utgitt i bokform siste gang i 2018.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.