Felleskatalogen, oversikt over registrerte legemidler som utgis hvert år av Felleskatalogen AS, et selskap tilknyttet Legemiddelindustrien (LMI), bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge.

I Felleskatalogen finnes norske omtaler av hvert enkelt produkt (produktmonografier) som har markedsføringstillatelse i Norge. Dette sikrer lett tilgjengelig legemiddelinformasjon til helsepersonell og pasienter. Produktmonografiene er utarbeidet av produsenten og inneholder opplysninger om kjemiske og farmakologiske egenskaper, bruksområder, bivirkninger, pakningsstørrelser, priser og utleveringsbestemmelser for hvert enkelt preparat. Det er verktøy for blant annet legemiddelinteraksjons-sjekk og varsling om legemiddelmangel.

For pasienter finnes pakningsvedlegget som følger med legemidlet også tilgjenglig på nettstedet. Det finnes også demonstrasjonsvideoer tilgjengelig som viser korrekt bruk av mange typer medisink utsyr som astaminhalatorer og insulinpenner. Pakningsvedlegg kan også bli opplest på norsk via en elektronisk stemme. 

Tidligere var Felleskatalogen bare tilgjengelig for helsepersonell, nå selges den på vanlig måte gjennom bokhandlere, og den er tilgjengelig på internett. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.