Forbundet for transpersoner

Artikkelstart

Forbundet for transpersoner Norge (FTPN) er en interesseorganisasjon for alle mennesker som ønsker å være eller opptre i et annet kjønnsuttrykk enn det de er blitt tillagt ved fødselen.

Organisasjonen inkluderer både personer som opplever manglende samsvar mellom kjønn tillagt ved fødselen og kjønn opplevd senere i livet, foruten personer som gjerne vil beskrive seg som transvestitter, men som ikke ser dette som noe uttrykk for manglende kjønns-samsvar (kjønnsinkongruens). Andre som kaller seg transvestitter ser dette som uttrykk for inkongruens.

Formål

I dag har forbundet et todelt mål; den vil arbeide politisk for å bedre måten samfunnet tar vare på transpersoner som gruppe og bidra med støtte til personlig utvikling for enkeltpersoner. FTPN har markert seg i den offentlige kjønnsdebatten.

Historie

Forbundet ble stiftet i 1966 under et annet navn, «Free personality expression, Northern Europe» forkortet FPENE, som et sosialt nettverk, der transvestitter og transer (som det da ofte ble kalt) kunne møtes, opprinnelig i den aller største hemmelighet, og være i sitt ønskede kjønnsuttrykk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg