Harry Benjamin Ressurssenter

Artikkelstart

Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS) er en pasient- og brukerorganisasjon for personer som opplever kjønnsdysfori, kjønnsinkongruens og kjønnsidentitetsutfordringer og deres pårørende, med hovedfokus på kjønnsdysfori.

HBRS ble stiftet 9. januar 2000 som en reaksjon på at den tidligere GID-klinikken (Gender Identity Disorder-klinikken) på Rikshospitalet ble nedlagt. Flere som stod i kø for å endelig få kjønnsbekreftende kirurgi, fikk overlevert nyheten gjennom media. Noen engasjerte mennesker, som tilhører denne minoriteten, stiftet organisasjonen Harry Benjamin Ressurssenter og etter lang tids kamp klarte HBRS å få Rikshospitalet og regjeringen til å snu etter aktiv politisk kamp.

I dag er HBRS en pasient- og brukerorganisasjon som arbeider for å informere og øke kunnskap vedrørende kjønnsinkongruens og kjønnsdysfori, og være en pådriver for et godt og trygt behandlingstilbud i Norge. HBRS har som mål å arbeide politisk og sosialt for at personer som opplever kjønnsinkongruens og kjønnsdysfori skal kunne leve åpent, uten frykt for å bli sosialt utstøtt eller diskriminert.

Andre aktuelle foreninger som jobber for de som opplever kjønnsinkongruens i Norge er Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI), Forbundet for transpersoner (FTPN) og foreningen FRI.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg