Ergoterapeut er en tittel på høyskoleutdannet helsepersonell som utøver ergoterapi. Sentralt i ergoterapeutens arbeid er målrettet bruk av aktivitet som et middel til å fremme mestring, mening og helse. Ergoterapeuten arbeider med mennesker i alle aldre som på grunn av sykdom, skade eller belastende leveforhold har fått eller står i fare for å få problemer med å utføre daglige gjøremål (se ADL). Målet er mestring av nødvendige og ønskede aktiviteter, opplevelse av et meningsfullt liv og deltakelse i samfunnet. Innsatsen tar sikte på dels å utvikle og gjenopprette funksjoner og ferdigheter, dels å tilpasse og tilrettelegge aktiviteter og omgivelser, for eksempel ved hjelp av tekniske hjelpemidler.

Faktaboks

Uttale
ˈergoterapeut
Også kjent som

engelsk occupational therapist

Ergoterapeuter arbeider i kommunehelsetjenesten, i spesialisthelsetjenesten, blant annet ved somatiske og psykiatriske sykehus, i hjelpemiddelsentraler, ved arbeidslivssentra, i bedriftshelsetjenesten, i tilrettelagte botilbud, med mer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg