Farmasøyt, tittel beskyttet ved lov på person med autorisasjon som farmasøyt etter bestemmelsene i helsepersonelloven. Det skilles mellom provisorfarmasøyt og reseptarfarmasøyt.

Utdanningen bachelorgrad i farmasi (tidligere reseptar) kvalifiserer til autorisasjon som reseptarfarmasøyt. Utdanningen mastergrad i farmasi (tidligere cand.pharm) kvalifiserer til autorisasjon som provisorfarmasøyt. Farmasøyter i Norge utdannes ved Høgskolen i Oslo og Akershus,  Nord Universitet, Universitetet i Bergen, Tromsø eller Oslo.

Farmasøyter har sin utdannelse i fagområdet farmasi.  De fleste arbeider apotek eller sykehusapotek med legemiddelhåndtering og rådgivning overfor pasienter. Andre jobber i legemiddelindustrien, innen farmasøytisk forskning med utvikling eller produksjon av legemidler. Andre arbeidsplasser er innen legemiddelforvaltningen som for eksempel Statens legemiddelverk, Helsedirektoratet, Statens helsetilsynReseptregisteret, eller ved hovedkontorer for apotekkjedene og legemiddelgrossistene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.