farmasøyt

Farmasøyt er en person med autorisasjon som reseptarfarmasøyt eller provisorfarmasøyt etter bestemmelsene i helsepersonelloven. De fleste farmasøyter jobber i apotek.

Faktaboks

Også kjent som

reseptarfarmasøyt

Farmasøyter har sin utdannelse i fagområdet farmasi. De fleste arbeider apotek eller sykehusapotek med legemiddelhåndtering og rådgivning overfor pasienter. Andre jobber i legemiddelindustrien, innen farmasøytisk forskning med utvikling eller produksjon av legemidler. Andre arbeidsplasser er innen legemiddelforvaltningen, som for eksempel Statens legemiddelverk, Helsedirektoratet, Statens helsetilsyn, Reseptregisteret, eller ved hovedkontorer for apotekkjedene og legemiddelgrossistene.

Utdannelse

Utdanningen bachelorgrad i farmasi (tidligere reseptar) kvalifiserer til autorisasjon som reseptarfarmasøyt. Utdanningen kan tas ved OsloMet – storbyuniversitetet, Nord universitet (Namsos) og Universitetet i Tromsø.

Utdanningen mastergrad i farmasi (tidligere cand.pharm) kvalifiserer til autorisasjon som provisorfarmasøyt. Utdanningen kan tas ved Universitetet i Bergen, Universitetet Tromsø og Universitetet i Oslo. I tillegg tilbyr NTNU en 2-årig master i farmasi.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg