Norgeshelsa er en nasjonal statistikkbank som inneholder data om befolkningsutviklingen, indikatorer om befolkningens helsetilstand, for eksempel selvrapportert helse, dødsårsaker, kreftsykdommer og fødselsvekt, samt risikoindikatorer slik som kroppsmasseindeks (BMI), alkoholbruk og andel dagligrøykere. Det er også en del data om miljøforhold som har helsemessig betydning samt om forbruket av helsetjenester og legemidler.

Det varierer noe for hvor lang tid bakover i tid man kan følge utviklingen, men stort sett finnes data fra 2015 og 2016 og framover. Mange opplysninger kan hentes ut for den enkelte kommune. Alle data kan finnes på fylkesnivå. Norgeshelsa er tilgjengelig for alle på internett.

Dataene er hentet fra registre hos en rekke sentrale statsetater og da særlig Folkehelseinstituttet, Statistisk sentralbyrå, Utdanningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsetaten (NAV).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg