Rekvisisjonsrett, rett til å foreskrive reseptpliktige legemidler. Leger har rekvisisjonsrett for legemidler til humanmedisinsk bruk, tannleger for legemidler til bruk i tannlegepraksis og veterinærer for legemidler til veterinærmedisinsk bruk.

Sykepleiere og jordmødre med relevant utdanning innen samliv, seksualitet og prevensjon har rekvisisjonsrett for alle typer prevensjonsmidler til kvinner fra fylte 16 år. (Forskrift om legemidler fra apotek, 1998, § 2) (Helsedirektoratet, 2015)

Farmasøyter har rekvisisjonsrett for legemidler til farmasøytisk avdeling ved sykehus. (Forskrift om legemidler fra apotek, 1998, § 2)

Optikere har rekvisisjonsrett for øyedråper til identifikasjon av sykdom eller tilstand (diagnostisk bruk). (Forskrift om legemidler fra apotek, 1998, § 2)

Fiskehelsebiologer har rekvisisjonsrett for legemidler til akvatiske dyr unntatt sjøpattedyr. (Forskrift om legemidler fra apotek, 1998, § 2)

Medisin- og veterinærstudenter kan få midlertidig rekvisisjonsrett før fullført utdannelse. (Forskrift om legemidler fra apotek, 1998, § 2) (Legemiddelverket, 2004)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.