En person som identifiserer seg som transseksuell oppfatter å ha en kjønnsidentitet som ikke samsvarer med det kjønn vedkommende er tilskrevet ved fødsel basert på ytre genitalier.

Tidligere har dette blitt beskrevet med uttrykk som å «være født i feil kropp» eller være en kvinne/mann «fanget i» en manns/kvinnes kropp. Senere beskrivelser med fokus på kropp er å være født med en kropp som trenger justering for å bli god å bo i.

Transseksuelle, også kalt personer med diagnosen transseksualisme, vil gjerne ved hjelp av hormonbehandling, kirurgi, sosiale og juridiske tilpasninger gjennomgå en overgang fra én kjønnskategori – kvinne eller mann – til en annen. Noen med diagnosen transseksualisme ønsker imidlertid ikke å gjennomgå alle de mulige hormonelle og kirurgiske prosedyrene, men nøyer seg med hva de opplever som tilstrekkelig for dem.

Det er individuelt hvorvidt en person med diagnosen transseksualisme oppfatter seg som enten kvinne eller mann, ettersom noen plasserer seg utenfor to-kjønnsmodellen, selv om de tilfredsstiller kravene til diagnosen transseksualisme.

Ubehaget med å leve med kroppen ujustert kan være meget stort.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.