Bærum sykehus
Bærum sykehus

Bærum sykehus er et sykehus i Sandvika. Sykehuset er en del av Vestre Viken HF, et helseforetak etablert 1. juli 2009, som følge av en sammenslåing av Kongsberg sykehus, Ringerike sykehus, Sykehuset Buskerud og Bærum sykehus. Vestre Viken HF eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, som har ansvaret for spesialhelsetjenester i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark, Innlandet og Agder.

Bærum sykehus har ansvaret for pasientbehandling av somatisk helse, og er et lokalsykehus for innbyggere i Asker og Bærum, samt områdefunksjoner for Vestre Viken HF innenfor blant annet behandling av overvekt og plastikkirurgi. Sykehuset har et variert behandlingstilbud innenfor mange kirurgiske og medisinske spesialiteter, samt gynekologi og fødselshjelp. I tillegg driver sykehuset med aktiv forskning, i samarbeid med Universitetet i Oslo.

Asker og Bærum legevakt ligger i tilknytning til Bærum sykehus sin bygningsmasse, men legevakten eies og driftes av Bærum kommune.

Historikk

Det psykiatriske sykehuset i Blakstad åpnet i 1904 som Akershus Amts sinnssykeasyl, mens gamle Bærum sykehus i Sandvika først ble etablert og åpnet i 1924. Den opprinnelige bygningsmassen i Blakstad og Sandvika har siden blitt utbygd og modernisert.

I 2001 ble det vedtatt en sykehusreform. Vedtaket innebar at alt eierskap av blant annet alle offentlige sykehus, ambulansetjenester, psykiatriske institusjoner, og rusomsorg under spesialisthelsetjenesten, skulle overføres fra fylkeskommunene til staten fra 1. januar 2002. Samme år ble Blakstad sykehus og gamle Bærum sykehus slått sammen, som følge av vedtaket, og endret navn til Sykehuset Asker og Bærum.

Sykehuset er fra 1. juli 2009 en del av Vestre Viken HF, et helseforetak etablert 1. juli 2009, etter en sammenslåing av Kongsberg sykehus, Ringerike sykehus, Sykehuset Buskerud og Bærum sykehus. Året etter, i 2010, endret sykehuset Asker og Bærum navn til Bærum sykehus.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg