Ringerike sykehus er et somatisk sykehus i Hønefoss, og er en avdeling av Vestre Viken HF. Sykehuset er lokalsykehus med fødeavdeling, dialyse, og akuttfunksjon for befolkningen i flere kommuner i Innlandet, samt et stort område fra øverst i Hallingdal til Modum.

Sykehuset har sin virksomhet i Hønefoss, med et variert behandlingstilbud innen både kirurgiske og medisinske fag, samt gynekologi og fødselshjelp.

Historikk

Sykehuset ble etablert i 1965, og det har siden blitt gjort flere påbygg og moderniseringer av sykehuset, heriblant utbyggelsen av akuttmottaket.

I 2001 ble sykehusreformen vedtatt. Vedtaket innebar at all eierskap av blant annet alle offentlige sykehus, ambulansetjenester, psykiatriske institusjoner og rusomsorg under spesialisthelsetjenesten, skulle overføres fra fylkeskommunene til staten fra 1. januar 2002. Vestre-Viken HF, som eier og står for driften av Ringerike sykehus, ble etablert 1. juli 2009, som følge av at Kongsberg sykehus, Ringerike sykehus, Sykehuset Asker og Bærum og Sykehuset Buskerud ble slått sammen til ett helseforetak.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg