Inflikasimab er et sykdomsmodifiserende, biologisk legemiddel som først og fremst brukes i behandlingen av leddgikt (revmatoid artritt), vanligvis hos pasienter som ikke har tilfredsstillende effekt av metotreksat alene. Inflikasimab er mer effektivt i kombinasjon med metotrexat enn brukt alene. Det er også effektivt ved psoriasis, psoriasisartrtitt og ankyloserende spondylitt (Bekhterevs sykdom) – og dessuten ved Crohns sykdom.

Infliksimab er et antistoff mot tumornekrosefaktor (TNF), og binder seg til både løselig TNF og TNF som sitter på cellemembranen og hindrer derved betennelsesprosessen og skade på brusk og ben. Det gis som infusjon, vanligvis hver 6. til 8. uke (hyppigere i begynnelsen av behandlingen). Pasientene er vanligvis dagpasienter på sykehus i forbindelse med disse infusjonene.

Infliksimab reduserer symptomer, bedrer funksjon og bremser utvikling av røntgenforandringer i leddene. Behandlingen gir noe økt infeksjonsrisiko. Allergiske reaksjoner i forbindelse med infusjoner forekommer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.