RELIS er forkortelse for regionale legemiddelinformasjonssentre, som er sentre som tilbyr gratis og produsentuavhengig legemiddelinformasjon til helsepersonell og i noen grad også til privatpersoner. Det er etablert fire slike sentre, som er organisert under Haukeland universitetsjukehus, St. Olavs hospital HF, Universitetssykehuset Nord-Norge HF og Oslo universitetssykehus HF.

De fire RELIS-sentrene har en felles hjemmeside der man kan sende inn spørsmål om legemidler, og det er også tilgang til tidligere publiserte svar. De fleste spørsmålene handler om legemidlers virkemåte, bivirkninger eller interaksjoner, samt bruk av legemidler hos gravide og ammende. De fleste henvendelsene til RELIS kommer fra leger, men også farmasøyter, sykepleiere og helsesøstre bruker denne tjenesten.

Bivirkninger og publikumstjenester

RELIS driver legemiddelovervåking ved at de mottar bivirkningsmeldinger fra helsepersonell og vurderer årsakssammenheng mellom legemidler og symptomer.

Trygg Mammamedisin er en spørsmål-svar tjeneste som gir individuelle råd til gravide og ammende. Spørsmål kan stilles via nettskjema på nettsiden eller ringes inn. Publikumstjenesten Tryggmedisin gir generell informasjon om legemiddelbruk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg