RELIS, forkortelse for regionale legemiddelinformasjonssentre, tilbyr gratis, produsentuavhengig legemiddelinformasjon til helsepersonell og i noen grad også til privatpersoner. Det er etablert fire slike sentre, som er organisert under Haukeland universitetssykehus, St. Olavs hospital, Universitetssykehuset Nord-Norge og Oslo universitetssykehus. De fleste henvendelser kommer fra leger, men også farmasøyter, sykepleiere og helsesøstre bruker denne tjenesten.

De fire RELIS-sentrene har en felles hjemmeside der man kan sende inn spørsmål om legemidler, og det er også tilgang til tidligere publiserte svar. De fleste spørsmålene handler om legemidlers virkemåte, bivirkninger eller interaksjoner, samt bruk av legemidler hos gravide og ammende.

RELIS driver legemiddelovervåking ved at de mottar bivirkningsmeldinger fra helsepersonell og vurderer årsakssammenheng mellom legemidler og symptomer.

Trygg Mammamedisin er en spørsmål-svar tjeneste som gir individuelle råd til gravide og ammende. Spørsmål kan stilles via nettskjema på nettsiden eller ringes inn. Publikumstjenesten Tryggmedisin  gir generell informasjon om legemiddelbruk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.